Güncel Haberler

Sayısal Takograf (ST) Veri Analizi Projesi İle İlgili Duyuru

  • 07.08.2018
  • ytso

Birliğimizden alınan yazıya istinaden;

 

Sayısal Takograf (ST) uygulaması kapsamında ST sürücü, şirket, servis ve denetim kartlarının sahiplerine ulaştırıması ile ilgili iş ve işlemlerin birliğimizce yürütüldüğü malumlarıdır.

 

2017/KDGM-4ST sayılı genelgenin 5. maddesi hükmünce ST kartı sahipleri , ST sürücü kartlarında kaydedilen verileri en çek 25 günde bir Kart Verme Otoritesine gönderilecektir Bununla birlikte ST sürücü kartlarına kaydedilen veriler araç sahibi şirketler tarafından da Kart Verme Otoritesine gönderilecektir. Araç yetki belgesi sahipleri sürücülere ait verilerin aktarılmasından sürücüleriyle birlikte sorumlu olacaktır.

 

Ayrıca Yetki belgesi sahipleri yetki belgesine kaydedilmiş araç ünitelerinde kaydedilen verileri, şirket kartı kullanmak suretiyle geriye doğru 365 günlük veriyi içerecek şekilde ve üçer aylık periyotlarla dijital ortamda arşivleycek ve bu veriyi ayda bir Kart Verme Otoritesine gönderilecektir.

 

Bu uygulama yük taşımacılığı yapan sürücü ve şirketlerin yanısıra yolcu taşımacılığı yapan sürücü ve şirketler için de geçerli olacaktır.

 

Söz konusu verilerin yükleceği adres http://staumanaliz.tobb.org.tr/ dir. Söz konusu projenin birinci aşamasında veriler toplanmaya başlanmış olup, veriler üzerinde yapılacak analizler sonucu sorumluların yaptırımlarla karşılaşması muhtemeldir. Veri toplama sırasında linkte verilen ST Veri Yükleme Kılavuzundan    (http://staumanaliz.tobb.org.tr/Content/Veri%20Yukleme%20K%C4%B1lavuzu.pdf) faydalabilecektir. 

 

Karayoluyla yolcu ve yük taşımacılığı alanında faaliyet gösteren üyelerimize duyurulur.

 

 

Sayısal Takograf (ST) Veri Analizi Projesi İle İlgili Duyuru
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017