Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ile Görüştük

• 27.11.2018

32 Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu Konferansı’na katılan Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman Pınar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Seracettin Keği, Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ile görüştüler.

Hazırlamış olduğumuz ticari, ekonomik sorunların ve çözüm önerilerinin olduğu raporu Sn Bakan Ruhsar Pekcan’a ilettiler.

Özellikle Esendere sınır kapısındaki ithalat işlemlerinin yapılabilmesi, günübirlik işlemlerinin yapılması, Gümrük Müdürlüğünün A kategorisine alınması, STM kapsamındaki kotaların arttırılması, Şemdinli-Derecik-Dağlıca sınır kapılarının bir an önce faaliyete geçmesinin önemli olacağını ilettiler.

Birlik Başkanımız Sn M.Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da hazır bulunduğu görüşmede yakın zaman da Esendere’ye bir ziyaret gerçekleştirileceği, bu ziyarette de Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan’nın da eşlik edeceği bilgisi alındı. Ziyaret gerçekleşmese bile heyetimizin tekrar Ankara’ya davet edileceği bilgisi verildi.

Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ile Görüştük