ODAMIZDA HİJYEN BELGESİ BAŞVURULARI BAŞLADI.

• 16.06.2020

Yemekhaneler, iş yerleri, restoranlar ve buna benzer gıda hizmeti veren mekânlarda, konaklama hizmeti sunan otel ve pansiyon gibi yerlerde, insan bedeni ile direk temas durumunun söz konusu olduğu temizlik hizmeti verilen iş yerlerinde ve gıda üretiminin yapıldığı alanlarda çalışan kişilerin ve işverenlerin alması gereken bir takım eğitimler vardır. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği ile söz konusu eğitimler ve akabinde verilen belgeler belirli bir standarda bağlanmıştır.

Hijyen eğitimi yönetmeliğin amacı; gıda sektöründe çalışan kişilerin bilinçlenmesi, işçilerin çalışmasına engel olabilecek bulaşıcı hastalıkların ve cilt ile ilgili hastalıkların belirlenmesi, bu hastalıkların iyileştirilmesi ve engellenmesidir. Söz konusu yönetmeliğe bağlı olarak verilen hijyen sertifikası da çalışan ve işveren tarafından alınması zorunlu hale getirilmiştir. Yönetmelik gereğince bu kurala uymayan kişilere ve iş yerlerine ceza kesilmesi esastır.

Hijyen belgesi almak isteyen üyelerimizin odamıza uğrayıp başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

ODAMIZDA HİJYEN BELGESİ BAŞVURULARI BAŞLADI.