Güncel Haberler

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi İstişare" Toplantısına Katıldık

  • 01.10.2020
  • ytso

Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman Pınar, Birlik Başkanımız Sayın M.Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında düzenlenen ilgili oda-borsa başkanlarının yer aldığı, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi İstişare" toplantısına video konferans yöntemiyle katıldı.

 

Toplantıda Başkanımızın konuşması;

 

Sayın Başkanım,

Çok değerli Oda ve Borsalarımızın kıymetli Başkanları,

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Sayın Başkanım,

 

1-      * Yüksekova’mız için büyük bir öneme sahip Esendere sınır kapısının kontrollü bir şekilde giriş çıkışlara açılması son derece önem arz etmektedir. Esendere sınır kapısı sadece Yüksekova değil, bölge için son derece önemli bir konuma sahiptir. Pandeminin son bulmasıyla Yüksekova ticaret merkezi haline gelecek ve uluslararası ticarete büyük katkı sunacaktır.

 

2-      * Malumunuz olmak üzere, büyük destekleriniz ile Yüksekova’da kurulan iç gümrükleme müdürlüğü halen kiradadır. Yer tahsisi yapıldı ve il özel idareye bütçe aktarılmasına rağmen halen bina yapımına başlanılmamıştır. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz.

3-     

              *Yine bölgemiz için büyük bir öneme sahip olan Selahaddin Eyyubi havalimanının uçuş sayılarının artırılması, Yüksekova-Ankara arası uçuşlarının haftanın 7 günü olması ve yine diğer illerde uçuş planlarının yapılması içinde sizlerden destek bekliyoruz.

4-       

             *Yüksekova malumunuz hızla büyüyen bir yer, 120 bin nüfuslu ilçemizde sadece bir noter bulunmakta, özellikle de şirket sahipleri noter işlemleri için saatlerce sıra bekliyorlar, adalet bakanlığına ikinci noterin açılması içinde yazılar yazdık. Bununla ilgilide ikinci bir noterin açılmasını ivedilikle talep ediyoruz.

5-     

              *Hakkari bölge olarak kırsal kalkınmada ilk sırada gelmesi gereken yerlerden biridir. Tarım ve kırsal kalkınma ofislerinin Hakkari ili ve ilçeleri için açılması büyük önem teşkil etmektedir.

6-     

       *Malumuz ülkemizde de görülen covid-19 salgını birçok sektörü etkilediği gibi, eğitim sektörünü de büyük oranda etkilemiştir. Bunlardan kırtasiyeci esnafı ve okul kantinleri bu

Süreçten en çok etkilendiler. Esnafın salgın nedeniyle iş yeri kiralarını vergi, vb. Borçlarını verebilmeleri için esnaflara yönelik nakdi destek sağlanması önemlidir.

7-     

               *Diğer bir sektör olan oyun-eğlence sektöründe de aynı sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sektörün sıkıntıları yine ödeyemedikleri iş yeri kiraları ve benzeri ödemelerdir. Bu esnaflarımıza da nakdi destek sağlanması önem arz etmektedir.

 

 

Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, bu salgının bir an önce tüm dünyada son bulmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum.

Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

Kalın sağlıcakla.

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi İstişare" Toplantısına Katıldık
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi İstişare" Toplantısına Katıldık
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi İstişare" Toplantısına Katıldık
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017