Güncel Haberler

CUMHURBAŞKANIMIZA YÜKSEKOVA'NIN SIKINTILARINI İLETTİK

  • 10.05.2019
  • ytso

 1-2 Mayıs 2019’da Ankara’da düzenlenen TOBB 75. Genel Kuruluna Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman PINAR, Meclis Başkanı İzzettin METİN ve Genel Sekreter Melek MENGEŞ katıldı. Bu yıl ilk defa düzenlenen Oda/Borsa Proje Yarışması için Odamızın da yürüttüğü bir proje ile başvuruda bulunduk. Projemiz madde bağımlılara yönelik kapsamlı bir Sosyal Sorumluluk Projesiydi. Finale kalan 40 proje arasına giren Projemiz, 1 Mayıs 2019’da TOBB’de düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY’ın da katılımları ile gerçekleşen Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde ilk plaketini aldı. Daha sonra yapılan son değerlendirme ile Projemiz Sosyal Sorumluluk Kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Öncelikle proje de emeği geçen proje ekibine ve dönemin Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ederiz.

Ödülü Odamız adına alan Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman PINAR, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’A Yüksekova’nın önemli sorunlarını da direk iletme fırsatı buldu. Törende geçen diyaloğun detayları şöyle;

“26.02.2019’da TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “81 İlde 81 Mesleki ve Teknik Lisesi Protokolü” kapsamında Türkiye’de 81 ilde TOBB-ETÜ marifetiyle yapılacak olan Teknik ve Mesleki Lisesinin Avrupa Modeline göre yapılması gibi önemli bir işbirliği gerçekleşti. Başkanımız Abdurrahman PINAR, il potansiyeline sahip Yüksekova’da da, adı geçen Mesleki ve Teknik Lisesinin yapılmasını talep etti. Sayın Cumhurbaşkanı Birlik başkanımıza gerekli talimatları vererek Yüksekova’da da Mesleki ve Teknik Lisenin yapılması, Yüksekova’nın artık şehir olduğunun da altını çizerek gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Daha sonra Yüksekova ‘da yaklaşık 1 yıl önce kurulması kararlaştırılan ve yapılan toplantı ile olumlu rapor ile kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili daha sonra bazı sıkıntıların oluşması nedeniyle çalışmalar durdurulmuştur. Bu sıkıntıların çözümü noktasın Sayın Cumhurbaşkanına gerekli bilgi verilerek daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varan’a gerekli talimat verildi.

Başkanımız son olarak Yüksekova Gümrük Müdürlüğü’nün A Kategoriye alınıp İthalat Yetkisinin verilmesini talep etti.  Sayın Cumhurbaşkanı Ticaret Bakanına gerekli talimatları o sırada da vererek, “Yüksekova’yı ihmal etmeyin gereğini yapın” diye de talimatlarını her iki bakana yineledi.

Tören dönüşü, Ticaret Bakanlığı’nın ilgili yetkilileri Yönetim Kurulu Başkanımız ile iletişime geçerek, Yüksekova Gümrük Müdürlüğünün A Kategoriye alınması ve İthalat Yetkisinin verilmesi ile ilgili çalışmaların başladığını belirttiler. 

CUMHURBAŞKANIMIZA YÜKSEKOVA'NIN SIKINTILARINI İLETTİK
CUMHURBAŞKANIMIZA YÜKSEKOVA'NIN SIKINTILARINI İLETTİK
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017