Güncel Haberler

VERGİ MÜKELLEFİYETİNİN KONTROLÜ ve ÜYE KAYITLARININ GÜNCELLEŞTİRİLMESİNE DAVET DUYURUSU

  • 07.10.2022
  • ytso

                                                                YÜKSEKOVA TİCARET VE SANAYİ ODASI

                                                 VERGİ MÜKELLEFİYETİNİN KONTROLÜ ve ÜYE KAYITLARININ  

                                                            GÜNCELLEŞTİRİLMESİNE DAVET DUYURUSU

 

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ve bu kanun uyarınca çıkarılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkındaki Yönetmelikler gereğince;

Üyelerimizin Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerin de seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için ticari ve sınai kazançlardan dolayı Gelir veya Kurumlar vergisi mükellefi olma şartı aranmaktadır. Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Odamız kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Üyelerimizin mağdur olmamaları için; Odamız kayıtları bu ilanın yayın tarihinden itibaren 07.10.2022-17.10.2022 tarihleri arasında 10 gün süreyle hafta içi mesai saatleri arasında üyelerimizin incelemesine açık tutulacak olup, bu süre içinde üyelerimizin Odamızdaki kayıtlarını kontrol etmek suretiyle doğruluğunu teyid edecekler, kendi durumları ile odamız kayıtları arasında farklılık varsa dilekçe ile müracaatla düzelttirebileceklerdir.

Vergi kaydı bulunmayan, Odamız kayıtlarında ki tescilli adresinden ayrılmış olup bu durumu Odamıza bildirmeyen üyelerimiz veya aidat durumu sebebiyle Odamız Yönetim kurulu tarafından askıya alınmış olan üyelerimiz askıdan indirme işlemi yapılmadan seçme ve seçilme hakkını kullanamayacaklardır. Askıda bulunan üyelerimizin, askıdan indirilerek meslek gruplarına ve seçme ve seçilme listelerine kaydedilebilmeleri için askıya alınma sebeplerini ortadan kaldırmaları gerekmektedir.

Mevzuat gereği süresinde başvurulmaması nedeniyle kayıtların düzeltilememesi halinde üyelerimizin Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacakları ilanen tebliğ olunur.

Üyelerimize önemle duyurulur.

 

                                                                 Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası

                                                                        Yönetim Kurulu Başkanlığı

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017