Güncel Haberler

ODAMIZ, K YETKİ BELGESİ VERMEYE BAŞLADI

  • 03.05.2023

Odamız, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçe sınırları içerisinde ikamet işyeri adresi bulunan gerçek veya tüzel kişilere verilecek K Türü yetki belgelerinin düzenlenmesi konusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasından imzalanan protokol kapsamında yetkilendirildi. Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde faaliyet gösteren firmalar, K Türü (K1,K2, K3) yetki belgeleri düzenleme, yenileme, süre uzatımı, taşıt ekleme, taşıt düşümü, vb. işlemlerini için Odamıza 04 Mayıs 2023 Perşembe günü itibariyle müracaatta bulunabilecekler.


6 çeşit K Belgesi vardır:

K1: Nakliye sektöründe hizmet veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.
K1(Ö) ÖZEL AMAÇLI : Oto kurtarıcı, lastik tekerlekli vinç, para/altın gibi değerli kağıt/maden taşıyan zırhlı ve benzeri özel amaçlı taşıtlarla ticari amaçla hizmet veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.
K1 *(Yıldızlı):Kamyonet ile yurt içi nakliyecilik hizmeti veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.

K2: Kendine fatura edilmiş ve kendisinin fatura etmiş olduğu kendine ait malların taşınmasının yapılabilmesi için şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.

K2 *(Yıldızlı): Kamyonet ile ticari amaçla olmamak ve sadece kendi malını yurtiçinde taşıma yapabilmesi için şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.

K3: Ev eşyası ve büro mobilyası nakliyeciliğinin yapılabilmesi için şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür. 

K3 *(Yıldızlı): Kamyonet ile ev eşyası ve büro mobilyası nakliyeciliğinin yapılabilmesi için şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.

  Detaylı Bilgi İçin Odamız İle İletişime Geçiniz: 0438 351 2447

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017