Odamızda Karma Sektör Toplantısı Yapıldı
Yönetim Kurulu Başkanımız Salih ÖZDEMİR ve Meclis Başkanımız Nedim SELÇUK başkanlığında diğer STK başkanlarının da katıldığı karma sektör toplantısı gerçekleşti.
Toplantıda;
1-) Zincir firmaların, küçük çaplı yerel firmaların artan sorularına karşılık çözüm önerisi geliştirilmesi için bilgi alışverişi yapıldı.

2-) Yerel esnafı üretimde desteklemek için; afiş, broşür ve DVD ile çalışmaların en kısa zamanda faaliyete geçirileceği konuşuldu. DVD çalışmasıyla market, cafe gibi işletmelerde halka dinletilip, bilinçlendirme yoluna gidileceği ifade edildi.

3-) 16.01.2018 tarihinde geçekleştirilen sektör toplantısında da kararlaştırılan muhtarlarında dahil olması ile beraber, her sektörlerden üreticilerin katılım sağlanması istendi.

4-) Yakın tarihte Esendere Gümrüğünde gider pusulası ile vergi mükellefi olmadan ürünler kayıt altına alınıp, İran- Yüksekova arasındaki sınır ticaretinde aktifleşme yolunda ilerleyecek çalışmaların söz konusu olduğu konuşuldu.

5-) Yerel üreticilerin bir diğer sorunu, kira ödemeleri: Stopaj verginin mülk sahibinden alınmasına dair öneri üzerinde konuşuldu.

6-) Mevcut yerel üreticilerin fiyat politikası uygulaması gerektiği, ekonomi haritasını takip etmesi ve bu çerçeve doğrultusunda kısa vadede başarı elde edileceği görüşüldü.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017