FA HA İNŞAAT

FA HA İNŞAAT BAŞARI ÖYKÜSÜ

 

 

Bize zaman ayırdığınız için size çok teşekkür ediyoruz. Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Fatih HAZEYİ 1998 yılında Yüksekova’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Yüksekova’da tamamlayıp, İstanbul Aydın Üniversitesinde İnşaat Teknikerliğini bölüm birincisi olarak tamamdım ve  Onur Öğrencisi olarak mezun oldum. Şuan ise DGS ile geçiş yaptığım Nişantaşı Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.

 

Firmanızın Kuruluş hikâyesini anlatabilir misiniz?

İlk Şirketimiz Müteahhit olan babam Fahrettin HAZEYİ tarafından 2003 yılında kuruldu. Bende Babamın tavsiyesi ile 2018 yılında kendi şirketimi kurdum.

 

Faaliyet alanlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

İnşaat sektöründe Alt ve Üst yapı olarak çalışmalarımız oldu ve halen devam etmektedir.

Alt Yapı olarak: Yol, Köprü, Su isale hattı ve Park yapım işleri.

Üst Yapı olarak: Okul, Sağlık Ocağı, Resmi ve Özel bina yapımları ve Yap Sat İnşaat Projeleri alanında çalışmalarımız oldu.

 

YÜTSO Hizmet binası eski hali

 

 

Yeni hali

 

 

Başarıya ulaşmanızı sağlayan çalışma stratejilerinizi okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Bence başarmanın yolu inanmak ve istemekten geçiyor, bir şeyi gerçekten istiyorsanız mutlaka başarırsınız misal; ben eşit ağırlık öğrencisiydim. Fakat sayısal alandaki bölümü seçip birçok olumsuzluğa rağmen bu alanda başarı sağladım. Hayalini kurduğum ve istediğim işi yapmaktayım.

Yazdığım her projede yaptığım her inşaatta değindiğim ilk nokta kalite, konfor ve yapının kullanım amacına uygun ve fonksiyonel olmasıdır. Bir projeyi belki defalarca okur çizerim ki yapacağım işin iş sağlığı ve güvenliğine en uygun olduğunu sağlamaktır.

En büyük stratejim ise kaliteden şaşmayan sağlam ve güvenilir iş yapmaktır. Aynı zamanda güncel gelişmeleri takip etmektir.

 

 

İşletmelere tavsiyeleriniz nelerdir?

İşletmelere tavsiyem yapılacak olan her işi sağlamlık ve güvenirlik çerçevesinde işin yapılması sağlamlıktır. Bir işi ne kadar özene bezene yaparsanız kaliteniz bir o kadar artar. Hani bir Atasözü vardır; iş işte öğrenilir, yaptığın iş senin referansındır işte bu benim çizgimdir, yaptığım ve yapacağım her işe de böyle bakıyorum.

İş hayatında başarılı olmak için kendinizi sürekli yenileyip güncel teknoloji ve bilgileri kullanmanız gerekiyor. Sektörümüzde kullanılan son teknolojiler ve yöntemleri öğrenmelisiniz. Bunun için araştırmalar yapmalısınız.

 

 

Hızla gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamak için neler yapıyorsunuz?

Teknoloji günümüzde inanılmaz bir hızla değişmektedir. Artan rekabet koşulları ve sektörümüzün  daha kaliteli hizmet yapmak için   teknolojik gelişmeler büyük bir önem taşır hale gelmiştir. Teknolojik gelişmelere ayak uydurmamız için  kendimizi devamlı yenilememiz gerekiyor.

Dünya hızla değişiyor teknoloji günden güne gelişiyor.Her sabah uyandığımızda  sürpriz misali  yeni bir ürünün çıktığını görebilir olduk. Misal eskiden bir inşaatın alçısını 10 kişi yaparken şimdi gelişen teknoloji ile yeni  makineler çıktığından ve bu makineler  sayesinde bu işi 3 kişi yapar oldu.

 

 

Önümüzde ki dönemde hedefleriniz nelerdir?

İleriye dönük düşüncelerim Yüksekova’da yaptığım ve yapacağım Projelerde Halka daha çok iş alanı sağlamak, iş güvenirliğimi ve sağlamlığımı en üst düzeylere ulaştırmaktır.

 

 

Şirket kuruluşundan bugüne neler yaşandı en önemli dönüm noktaları neler oldu?

Şirketi kurduğum ilk günden beri gayet başarılı projelere imza attım. Yaptığım her işte de takdir edildim. En büyük sıkıntıyı Pandemi döneminde yaşadım gerek ödemelerde gerek iş alanında büyük sıkıntılar yaşadık. Ama ALLAHA şükürler olsun ki en büyük destekçim babam ve babamın sayesinde sıkıntılarımı atlattım.

 

Kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz?

İşin yoğunluğuna göre değişiyor bazı  inşaatlarda 100 çalışanımız olurken bazı inşaatlarımızda da  50 -  60 kişinin  mutlaka istihdamını sağlıyorum.  



 

Yazdır  
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017