ONAY PETROL

ONAY PETROL BAŞARI ÖYKÜSÜ


 


Bize zaman ayırdığınız için size çok teşekkür ediyoruz. Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Onur ONAY, 1986 Yüksekova Doğumluyum, Üniversite eğitimimi Çankaya Üniversitesi’nde aldım, İngilizce İşletme 2011 mezunuyum, 2011 yılından itibaren devraldığım Onay Petrol İşletmesini halen yürütmekteyim.

Firmanızın Kuruluş hikâyesini anlatabilir misiniz?

1960’lı yıllardan beri tenekelerle gaz yağı satmaya başladığımız akaryakıt sektöründe, rahmetli Şemsettin ONAY’ın büyük çabalarıyla kurduğu petrol istasyonlarımızda, bugüne kadar aynı titizlikle ve aynı ilkelerle devam ettirdiğimiz akaryakıt sektöründeyiz. Yıllardan beri devam ettirdiğimiz bölge liderliğimiz geçen yıl da pandemi döneminde devam etmiştir. Onay Petrol Nazmi ONAY liderliğinde faaliyet yürüten bir aile şirketidir.

                                               

Faaliyet alanlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Akaryakıt sektöründe faaliyet göstermekteyiz Akaryakıt sektöründe faaliyet göstermektedir. Petrol Ofisi bayiliği ile bölgede bir markadır. Müşterilerimizin güveni her zaman ki gibi en üst seviyededir. Bugün istasyonumuz Türkiye’de doğu sınırına en yakın istasyon olma özelliğine sahiptir. Modern teçhizatı, geniş alanı ve son derece eğitimli personeli ile hizmet vermeye devam etmektedir.





Başarıya ulaşmanızı sağlayan çalışma stratejilerinizi okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Akaryakıt sektörü hızla büyüyen, güven gerektiren bir sektördür. Başarı helal çalışmak, dürüst olmak, kaliteden ödün vermemek ile gelir. Biz bunu başardığımıza inanıyoruz. İlkemiz; kaliteden ödün vermemek, dürüst çalışmak, müşteri talebini anında yerine getirmek ve ihtiyaçlara cevap vermektir. 1. Sınıf hizmet vermek ve kaliteden ödün vermemektir. Doğru zamanda doğru yatırım, başarıyı getirecektir.

 

İşletmelere tavsiyeleriniz nelerdir?

İşletmelerimiz eğer büyümek ve kazanç sağlamak istiyorlarsa, işletmelerini modern ticaret yöntemleri ile geliştirebilir ve fayda sağlayabilirler. Her şeyden önce ahlaklı çalışmak ve dürüst olma özelliğini kendilerine düstur edinmeleri gerekir. Müşteri ile ilişkiler güven ile doğru orantılıdır.

 

Hızla gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamak için neler yapıyorsunuz?

Teknolojiyi ve dünya ekonomik sistemindeki hızlı değişimleri takip ediyoruz. Doğru zamanda doğru hamleler yapmaya çalıyoruz.

Önümüzde ki dönemde hedefleriniz nelerdir?

Şirketleşmeye devam etmek istiyoruz, enerji sektörü ilgimizi çekiyor.

 


Şirket kuruluşundan bugüne neler yaşandı en önemli dönüm noktaları neler oldu?

Zorluklarla beraber bir ferahlık vardır, zor günler iyi günlerin habercisidir. Gelişmekte olan bir ilçede, bu coğrafyada, ticaret yaparak ayakta kalmaya çalışmak ve zorluklara göğüs gerip başarmak herkese nasip olmaz. Çok şükür bizlere nasip oldu. Eskiden bugüne ne değişti; değişen yapısal ve teknolojik değişimler oldu, ama değişmeyen şey ise ticaret yapma ilkemiz değişmedi, aynı düstur ile çalışmaya devam ediyoruz.

Kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz?

13 kişiye istihdam sağlıyoruz şuanda. 4 personelimizi de emekli ettik, yıllardan beri şirketimizde çalışan personellerimiz yerlerini genç personellerimize bıraktı, inşallah onlar da şirketimizden emekli olana dek beraber çalışırız. Bu bizim için büyük bir başarıdır.

 

 

 

Yazdır  
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017