Güncel Haberler

GÜMRÜK İLE İLGİLİ TEMASLARIMIZ 2019

  • 20.03.2019
  • ytso

Yüksekova sorunlarını Bakanımız Ruhsar PEKCAN’a sunduğumuz rapor bizzat ilettik

 

32 Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu Konferansı’na katılan Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman Pınar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Seracettin Keği, Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ile görüştüler.

 

Sunduğumuz Rapor için tıklayınız 

 

Cumhurbaşkanımıza İlçemizin Sorunlarını Bizzat İlettik

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman PINAR, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’A Yüksekova’nın önemli sorunlarını da direk iletme fırsatı buldu.

 

Başkanımız son olarak Yüksekova Gümrük Müdürlüğü’nün A Kategoriye alınıp İthalat Yetkisinin verilmesini talep etti.  Sayın Cumhurbaşkanı Ticaret Bakanına gerekli talimatları o sırada da vererek, “Yüksekova’yı ihmal etmeyin gereğini yapın” diye de talimatlarını her iki bakana yineledi.

 

Tören dönüşü, Ticaret Bakanlığı’nın ilgili yetkilileri Yönetim Kurulu Başkanımız ile iletişime geçerek, Yüksekova Gümrük Müdürlüğünün A Kategoriye alınması ve İthalat Yetkisinin verilmesi ile ilgili çalışmaların başladığını belirttiler. 

 

Ticaret Bakan Yardımcıları İle Gümrük Sorunlarını Görüştük

 

Van Kapıköy gümrük kapısı açılışına katılan Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman Pınar, Açılışta Ticaret Bakan Yardımcıları ile Yüksekova Gümrük kapıları sorunlarını dile getirirken Gümrük kapıları ile ilgili isteklerimizi kendilerine iletti.

 

 

Esendere Gümrük Turizm İşletme Müdürünü Ziyaret Ettik

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman Pınar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız İbrahim Akın ve Meclis Başkanımız İzzettin Metin Gümrük Turizm İşletme Müdürümüz Sn Burak Top'u ziyaret etti.

 

 

 

YÜKSEKOVA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ARTIK A KATEGORİDE

 

2 Mayıs 2019'da TOBB 75. Genel Kurulunda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan birincilik ödülü aldığımızda Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman Pınar'ın Cumhurbaşkanına ilettiği sorunlar bugün itibariyle çözüme kavuşturulmaya başlandı.

 

Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Ticaret Bakanlığı yetkilileri Yüksekova Gümrük Müdürlüğü (İç Gümrükleme) Bugün ziyaret ettiler. Heyeti Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman Pınar karşıladı. Hem Yüksekova Kaymakamlığı Hem de İç Gümrükleme Müdürlüğü ziyaret edilerek gerekli bilgilendirmeler yapıldı. 

 

 

 

Gelen Yetkililer Yüksekova Gümrük Müdürlüğünün artık A Kategoriye geçtiğini ve gerekli altyapı çalışmalarının ivedilikle başlandığını ifade ettiler.

 

 

 

GÜMRÜK İLE İLGİLİ TEMASLARIMIZ 2019
GÜMRÜK İLE İLGİLİ TEMASLARIMIZ 2019
GÜMRÜK İLE İLGİLİ TEMASLARIMIZ 2019
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017