HİZMET SEKTÖRÜ DESTEKLERİ

• 01.02.2021

Mal ihracatının yanı sıra hizmet ihracatında da sürdürülebilir artışın sağlanmasına yönelik tedbirleri alma görevini yürütmekte olan Bakanlığımız, 2011 yılından itibaren hizmet sektörlerine yönelik kapsamlı devlet yardım programları uygulamaktadır. Son yapılan değişikliklerle birlikte 31/01/2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2015/8 sayılı “Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Karar”, 20/05/2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2564 sayılı “Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Markalaşma Destekleri Hakkında Karar” ile  09.05.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2641 sayılı "Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörlerinin Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Karar" kapsamında uygulanan destek unsurlarına ilişkin güncel bilgileri içeren mevzuat ve eklerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi ve Destek Linki İçin Tıklayınız