ODAMIZDA HAKKARİ-YÜKSEKOVA EKONOMİ ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİK

• 02.02.2021

Odamız toplantı salonunda Hakkari ve Yüksekova STK Temsilcilerinin katılımıyla ''Yüksekova Ekonomi Çalıştayı'' düzenledik.

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman PINAR, Meclis Başkanımız İzzetin METİN, Şemdinli ESOB Başkanı Muharrem TEKİN, Yüksekova ESOB Başkanı Vedat ÇOĞAÇ, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz ÖZCAN, Hakkari ESOB Başkanı İsmail AKBOĞA, MUSİAD İl Temsilcisi Adnan ÖVEÇ, HATSO Genel Sekreteri Fikret KESKİN, Mali Müşavir Hikmet KAYA, Yusuf İKE ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda; Bölge Ekonomisinin genel durumu, Bölge ekonomisinin sorunları ve çözüm önerileri, Esendere Gümrük Kapsı sorunları ve Çözüm Önerileri, Bölgenin Tarım ve Hayvancılık Sektörünün mevcut durumu ve sorunları, Hakkari Yüksekova Turizm Sektörünün geliştirilmesi ve tanıtımı ve Yüksekova-İran arasında ekonomik ve sosyo-kültürel ilişkilerinin geliştirilmesi gibi konular görüşüldü.

Çalıştay'ın önümüzdeki dönemde de faaliyet gösterebilmesi için STK Temsilcileri taradından ''Hakkari Ekonomi Platformu'' adıyla bir komisyonun kurulması kararı alarak, Komisyon Dönem Başkanılığına Yönetim Kuırulu Başkanımzı Abdurrahman PINAR seçildi.

ODAMIZDA HAKKARİ-YÜKSEKOVA EKONOMİ ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİK