SANAYİNİN LİDERLERİ AÇIKLANDI

• 06.06.2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Veritabanı verileri esas alınarak yapılan çalışma doğrultusunda Sanayinin Liderleri açıklandı. Çalışma kapsamında 90 binden fazla üreticinin 4 bin farklı ürününe dair üretim kapasiteleri incelendi.

TOBB Sanayi Veritabanı dahilinde 2020 ve 2021 verileri kıyaslanarak yapılan hesaplama ile sektörel ve ulusal bazda birinci, ikinci ve üçüncü iller ile bir önceki yıla kıyasla üretim kapasitesi artan, azalan ve değişmeyen ürünler belirlenmektedir.

Hakkari İlimizin Oksitli Kurşun Çinko ürününde Türkiye birincisi, Oksitli çinko ürününde ise Türkiye ikinci olduğu görülmektedir.

TOBB tarafından hayata geçirilen Sanayinin Liderleri Programı sayesinde yatırımcılar,  şehirlerin hangi sektörlerde öne çıktıklarını hangi alanlarda yatırım için avantajlı olduklarını tespit edebilecekleri bir sistem hayata geçirilmiştir.

SANAYİNİN LİDERLERİ AÇIKLANDI