ODAMIZDA K YETKİ BELGESİ HİZMETİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK

• 04.05.2023

Odamız, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçe sınırları içerisinde ikamet işyeri adresi bulunan gerçek veya tüzel kişilere verilecek K Türü yetki belgelerinin düzenlenmesi konusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasından imzalanan protokol kapsamında yetkilendirildi. Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde faaliyet gösteren firmalar, K Türü (K1,K2, K3) yetki belgeleri düzenleme, yenileme, süre uzatımı, taşıt ekleme, taşıt düşümü, vb. işlemlerini için Odamıza 03 Mayıs 2023 Pazartesi günü itibariyle müracaatta bulunabilecekler. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasına 150 firmanın dosyası taşınmış olup işlemleri artık burada takip edilecektir.

Odamızda ilk defa verilecek olan K Yetki belgesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdik, Açıklamaya, Yönetim Kurulu Başkanımız Salih Özdemir, Meclis Başkanımız Timur Sevi, Meclis Başkan Yardımcımız Abdullah Kaçan, Disiplin Kurulu Başkan Yardımcımız Zeki Gürdal, Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri katılım sağladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özdemir ve Meclis Başkanımız Timur Sevi, konuya ilişkin yaptıkları basın açıklamasında; “Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleri sınırları içerisinde ticari faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişi üyelerimize mevzuatlar çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından istenilen belgeleri düzenlemekte ve aynı zamanda üyelerden gelen talep ve istekler doğrultusunda ihtiyaç duyulan hizmeti sağlamaya ve sunmaya, çağdaş ve kaliteli hizmet anlaşışı ile üye memnuniyetini ön planda tutmayı misyon edinen bir mesleki kuruluştur. Sadece İl Odalarında verilen K Türü Yetki Belgesi hizmetini artık İlçe Odası olarak vermeye başlayacağız. Bu yeni hizmetimizin üyelerimize, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalara ve nakliyeci esnafımıza iş ve zaman acısından büyük kolaylık sağlayacaktır. Bölgemizde bu konuda faaliyette bulunan üyemiz olan veya olmayan tüm işletmeler ve nakliyeci esnafımız, K belgesi işlemlerini ve yenilemelerini Odamızda yaptırmaya davet ediyoruz. Odamızın yetkilendirmesi sürecince desteklerinden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz. Bu yeni hizmetimizin üyelerimize, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalara ve nakliyeci esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dediler.

Basın açıklamasından sonra Odamızda ilk K Yetki Belgesi Üye Firmamız A-KEN İNŞAAT GIDA NAKLİYAT TURİZM PETROL ÜRÜNLERİ İÇ VE DIŞ PAZARLAMA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ adına düzenlenerek firma yetkilisi Sn. Mustafa Akman'a teslim edildi.

Basın Açıklamasını izlemek için tıklayınız..

ODAMIZDA K YETKİ BELGESİ HİZMETİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK